Kako sta otroka sprejela novico o prihajajočem dojenčku

Nisva dolgo čakala, da bi otrokoma povedala, da nas bo kmalu pet. Navsezadnje mi ob vseh slabostih ni preostalo nič drugega. Potrebno je bilo obrazložiti (sploh Sofiji), da nisem bolna, le nekoga imam v trebuhu.

Prvi odzivi so bili zelo simpatični. Če me spomin ne vara, je bilo to že isti dan po prvem pregledu, ki sem ga imela v 10. tednu. “Otroka, a bomo imeli doma še enega dojenčka? Tistega pravega?” Sofijin izraz na obrazu je bil neprecenljiv. Kot, da bo dobila najlepše darilo za rojstni dan, kar si jih je namislila! “Ja!!!” Maksimu je bilo v tistem momentu popolnoma vseeno. Ni se še dobro zavedal kaj mu govorimo.

Sofi je zelo neučakana, zato mi je večkrat rekla, če lahko vidi dojenčka. Medtem, ko ji razlagam, da raste pri meni v trebuhu in bo še nekaj časa trajalo preden pride ven, mi ona hiti dvigovat majico in preverjat, kje je. “A lahko vidim?” Res je hecna, ko me vpraša, kdaj pride in ji rečem, da poleti pa zraven potoži: “Pa kdaaaaj bo že poletje??”

Ravno v tem času sem se pri Maksimu lotila odvajanja nočnega dojenja, zato mu ideja o dojenčku še ni bila ravno všeč. Poleg tega mu je pa Sofi na dolgo in široko pripovedovala zgodbice, kako mora pustiti sisi za dojenčka, da ne sme vse pojesti, saj ne bo nič ostalo zanj. Kje je to pobrala, resnično ne vem, od mene ni slišala. Logično, da mu novica ni ravno prirasla k srcu.

Nisem tip nosečke za razne baby shower-je in gender reweal-e, zato naslednji odstavek delim kar tako:

Spol malega bitjeca smo izvedeli šele na morfologiji in še danes mi se smeji ob tem, kako je otroška intuicija čista in natančna. Ko sva jo vprašala, če bo imela še enega bratca ali raje sestrico, je kot iz topa izstrelila: “Sestrico!” Tudi ime ji je že izbrala. Dala sva ji nekaj predlogov in ona se je odločila za enega pa mislim, da bomo tudi ostali pri tem saj jo Sofi že lep čas kliče le po imenu. Poleg tega še sanjari kako jo bo previjala in dojila ter oblačila v oblekice. Srce malo mamino. Ena izmed njenih bolj prisrčnih izjav je bila še tale: “A imam jaz tudi sestrico v trebuščku?”

Pri Čist kjut https://cistkjut.si/ so očitno vedeli, da pričakujemo punčko <3

Pred kratkim se je pa tudi Maksim omehčal, včasih me poboža po trebuhu in se stisne zraven. Včeraj npr. je rekel, da da sestrici ljupčka in ga dejansko tudi dal.

Torej, imeli bomo še eno deklico in otroka to za enkrat lepo sprejemata. Upam, da se tako nadaljuje tudi, ko bo že zunaj.

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja