Kako sem postala ga. Totošković

Bilo je nekoč davno, ko sem kot mala deklica sanjala o dolgi beli obleki in popolnemu moškemu, ki bo stal poleg mene, ko se mu bom predala.

Ta popoln moški je s časom le prispel in nato sva skupaj sanjala o najinem popolnem poročnem dnevu. Večkrat sva se pogovarjala, kako si oba želiva tradicionalne balkanske poroke s 500 svati, ki bi trajala tri dni. No, malo pretiravam, ampak you get the point. 😉

Zaročila sva se davnega leta 2010 ampak s pripravami na poroko nikoli nisva začela. Bila sva mlada, nora in zaljubljena, brez rednih prihodkov in dokončane izobrazbe. Vseeno sva še vedno sanjala.

Prišel je čas, ko sva se odločila za skupno bivanje. Najela sva malo stanovanjce in s časom v njem ustvarila družino. Živela sva na koruzi, poroka pa še kar ni prišla na vrsto, saj sva čas raje namenila iskanju lastniškega stanovanja. Vedno sva se šalila na ta račun, da bom zamenjala vso osebno dokumentacijo s priimkom vred, ko kupiva svoje stanovanje. Torej se greva samo podpisati na upravno enoto in hkrati zamenjava stalno bivališče. Optimizacija stroškov bi lahko temu rekli.

Vrag je vzel šalo in bilo je tako! Kupila sva stanovanje, prijavila stalno bivališče in določila datum poroke!

Poročila sva se na zimski solsticij brez prič in svatov. Samo midva in najina otroka. Nihče v družini sploh ni vedel kaj načrtujeva. Malo je reči, da so bili vsi šokirani, haha. Prišli smo na upravno enoto, niti bele obleke nisem imela. Obred je bil ekstremno hiter in kratek, brez zaobljub in celo brez prstanov, le začinjen s smehom, tako kot je naše življenje. Kot samo-deklarirana ambasadorka za dojenje sem celo dojila medtem, ko sem rekla DA! Matičarka se je tako prisrčno smejala, je rekla, da kaj takega še ni doživela. Podpisala sva se v solzah smeha in nadaljevala naš klasičen vsak dan. Niti prefinjenega kosila si nisva privoščila, šli smo namreč na burger.

Pregovor pravi “najprej štal’ca, pol pa krav’ca”. Pri nama je šlo prav vse v obratnem vrstnem redu. Najprej sva imela krizo srednjih let, potem sva ustvarila družino, nato šele dom in se za konec še poročila.

Kljub temu, da je bila poroka skrivnostna in intimna, ni rečeno, da bo tudi ohcet nekega dne tak. Nekoč se bova menda vzela tudi pred bogom.

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja