Rezultati spremembe

Včeraj sem prebrala super zapis mamice Anje, kako se jim je življenje kar malo spremenilo za tem, ko je za dva tedna ukinila uporabo telefona, televizije in risank. Z vsem se absolutno strinjam, rezultati so neverjetni.

Bolj kot sem brala in se bližala koncu zapisa, mi je v glavi odzvanjalo nekaj. Dejansko je rezultat tudi pri nas zadnji mesec skoraj enak, le da vzrok zanj ni bila neuporaba tehnologije, temveč to, da sem Sofi vzela ven iz vrtca.

Nazadnje sem vam pisala o incidentu v vrtcu in od takrat dalje je Sofi doma. Nisem še pripravljena deliti celotne zgodbe, sprva sem se želela le posvetiti njej, da vse skupaj čim lažje preboli. Zato sem tudi slabo prisotna na blogu.

Rezultat je neverjeten. Ni razdražljiva, histeričnih izpadov praktično ni, je prijazna, vesela in nasmejana, ustrežljiva in mi pomaga, se igra z bratom in lepo deli z njim svoje igrače, ustvarja, riše, pleše, skupaj kuhava in pečeva piškote. Celo dnevni počitek ji ni več odveč, pravzaprav se lepo sama spravi v posteljo in zaspi za uro in pol. Včasih je bila prav alergična na počivanje.

Zadnjič smo obiskali trgovino z igračami, da si izbereta darilo za Dedka Mraza. Niti enkrat se ni zgodilo, da bi kateri od njiju ven padel, ker nismo nič kupili! Pa smo bili tam kar lep čas, vse igrače v trgovini smo si ogledali.

Malo sem šokirana nad vsem skupaj. Je možno, da ji vrtec resnično ni ugajal? Niti prijateljev ne pogreša, še sama mi tako pove! Bila sem zagovornica vrtca in druženja z vrstniki, no sedaj pa res nisem več prepričana, če je tako koristen…

Iskreno, Dijana

Za fotografijo je zadolžena Mami z objektivi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja