20.11.2018

Oklevala sem in premišljevala, če bi sploh pisala o tem. Močno me razburja, kar nekaj noči sem premlevala. Glede na to, da je moj glas moja supermoč, to pač moram dati v javnost. Morda se pa tokrat kaj spremeni v pozitivno smer.

Sofi se že dlje časa boji določene osebe v vrtcu. Poimenujmo jo oseba A, kot v Pretty Little Liars.

Kot hipersenzibilen otrok ima burna čustvovanja. Točno vem, kdaj dejansko doživi overload in kdaj samo pretirava. A tako kot se boji osebe A, tako se ni bala še nikogar. Velikokrat sem jo vprašala zakaj se te osebe boji, res mi ni bilo jasno. Skoraj sem bila že mnenja, da ji se samo antipatična, tudi meni je.

V torek zjutraj, ko smo se odpravljali v vrtec, je jokala. Zopet sem jo povprašala po osebi A, čemu je toliko prestrašena. V očeh sem ji videla, da ji ni bilo do odgovora. Pa mi je vseeno priznala: “Ne morem povedati.” KAJ?!?

Kako to misliš, ne moreš mi povedati? So ti morda rekli, da mi ne smeš povedati?? Zavrtelo se mi je v glavi, zajela sem sapo in umirjeno nadaljevala. Srček, prosim te, meni lahko poveš, lahko mi zaupaš. So ti kaj naredili, te je kdo udaril? “Prijel/a me je za roko in porinil/a v steno…”

Kakšna vse čustva so me popadla, težko opišem. Vem, da otroci pri teh letih marsikaj nelogičnega rečejo, a to je le zato, ker jim besedni zaklad ne dohaja dogajanja v glavi. Vendar tako natančen opis dogodka ne more biti izmišljen. Otroci vedno dajo vedeti, da nekaj ni v redu, na nas je, da njihova sporočila dešifriramo in ukrepamo. Niti afera Kengurujčki se še ni dobro polegla, zato me je vse skupaj še bolj razjezilo. To ni nek otrok v filmu, v tujini ali na dnevniku. TO JE MOJ OTROK!!!

Nisem oklevala. Takoj sem stopila do vzgojiteljice in tudi z osebo A sem se soočila. Korektno seveda, žal je bila debata brezplodna, zato sem se obrnila na ravnateljico. Nikogar namreč nisem obtožila ničesar, le posredovala sem to kar je meni hči povedala. Lahko, da je bila le nesreča, lahko pa da je šlo za dejansko nasilje, ne vem, a sprenevedanje in vztrajno zanikanje, ki sem ga bila deležna, botruje temu, da sem pripravljena iti do konca. Tudi na policijo in na televizijo, če bo treba.

Zadeva še nima epiloga in iskreno bojim se, kako se bo vse skupaj končalo. Zaenkrat sem le prepričana v to, da verjamem svojemu otroku.

Iskreno, Dijana

One thought on “20.11.2018

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja