DOM

Pa ga imamo, naš Dom.

Če ste me kaj spremljali na Insta Story-jih zadnje čase, ste lahko zasledili, da smo prenavljali in se selili. Za nami je res turbulentno obdobje, a s srečnim koncem.

Dolgo časa smo živeli kot najemniki, a to nam dolgoročno gledano nikakor ni ustrezalo. Čeprav smo imeli krasne najemodajalce, je vseeno manjkala svoboda. Saj veste, tista, ko bi prenovil kuhinjo, ker ti gre stara že na živce. Ali pa ko se pokvari pomivalni stroj in ga ne moreš popraviti takoj, četudi znaš, saj moraš napako sprva javiti lastniku.

Tako sva z Denisom že lep čas iskala stanovanje za nakup. Pregledovala sva oglase dan za dnem, hodila na oglede, zopet brskala po internetu, tako dolgo, da sva vse oglase poznala že na pamet. To je trajalo leta! Točno sva že vedela, da nekatera stanovanja že v osnovi niso OK, saj se prodajajo mesece in mesece.

Vmes sva skoraj že obupala, jaz sem ostala brez dohodka, cene so rasle in izbira se je manjšala. Jaz sem izgubljala potrpljenje, izražalo se je na mojem počutju in najinem odnosu. Pa vendar, verjamem v cikličnost življenja, in ko enkrat dosežeš dno je edina pot samo še navzgor. Ko sva hodila na oglede stanovanj, mi je včasih sililo že na bruhanje, kakšne se vse luknje prodajajo za nerazumne vsote. In kar je najhuje, to se proda in kasneje oddaja v enako bizarnem stanju za še bolj bizarno ceno.

Nato sva dočakala svoj trenutek. Ne vem, je bila zgolj sreča, morda usoda, ali nekaj tretjega? Oglas ne verjamem, da je bil objavljen več kot 5 minut. Poklicala sem med prvimi in odšla čisto prva na ogled. Stanovanje je bilo vse kar smo iskali in želeli. Tudi cena nam je bila dosegljiva. Takoj sva stopila v akcijo in pogodba je bila podpisana. Imela sva celo to srečo, da je bil prejšnji lastnik izseljen kar cel mesec pred rokom! Ko sva dobila ključ v roke, smo se takoj vrgli v delo, da bi se lahko čimprej preselili. Potrebno je bilo namreč kar nekaj prenove. Pomembno nam je bilo, da se vselimo čimprej, saj je bil Denis časovno omejen zaradi športnih obveznosti. A nam je uspelo. Na momente smo bili že zeleni v obraz od utrujenosti in dela, a sreča lastnega Doma odtehta vsak vložek.

Nismo še vsega dokončali in vedno se najde še nekaj malenkosti za urediti, a danes so nas končno priklopili s svetovnim spletom, zato ne morem skrivati navdušenja, da tega ne bi delila z vami. Imamo svoje stanovanje in kar je najpomembnejše, imamo svoj DOM.

Iskreno, Dijana

Za fotografijo je zadolžena Mami z objektivi <3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja