Pismo drugorojencu ob vstopu v vrtec

Sin moj, ravno izpolnjujem vrtčevski vprašalnik o tebi in zraven razmišljam. Kdaj je minilo zadnje leto? Komaj sem te rodila, zdaj greš pa že v vrtec.

Najprej naj se ti opravičim. S teboj se nismo nič pripravljali na vrtec, enostavno ni bilo časa. Le copatke smo ti kupili. Stavbo namreč že poznaš, odkar si se rodil tja skupaj peljeva sestrico. Zadnje pol leta ti celo ne odgovarja, ker greva od tam domov, ti bi želel še ostati. Iskreno upam, da boš take volje tudi od septembra dalje.

Ravno zdaj, ko je čas da greš malo po svoje, si spet padel v separacijsko krizo. Ne vem, je res tvoja, ali samo mene čutiš? Čeprav se veselim novega obdobja, tudi mene malo stiska. Navsezadnje si le moj mali Bubu.

Verjamem, da ti bo prehod v novo rutino lažji, kot je bil sestrici. Si precej bolj odprt za nova doživetja. Igralnico že poznaš, Sofi ti jo bo prepustila. Ona gre v tisto “za velike otroke”. Upam, da boš imel enako srečo z vzgojiteljico, ne glede na vse, je zaupanje med vama najpomembnejše. Jaz vama zaupam. Ne pozabi, če ti bo hudo, sem blizu. Še vedno si na prvem mestu.

Srečna sem, da si končno sprejel gosto hrano, tako mi ni treba skrbeti, da boš lačen. Upam pa, da bodo imeli dovolj za tvoj želodček. Presenečaš, res si postal gurman. Kljub temu je nekaj stvari, ki se jih boš moral na novo naučiti v vrtcu. Tam velja drugačen red kot doma. K sreči deljenje igrač ni med njimi. Morda boš moral včasih pustiti ob strani svojo čvrsto voljo, žal ne more biti vse po tvoje. Ampak to že veš, tudi doma je tako. Ob padcih boš moral biti malo bolj previden, vem da te redko kateri izuči, a vseeno. Sem pripravljena na nove buške. Ja, to opozorilo velja bolj zame kot zate.

Kakorkoli že, upam da ne bo prehudo. Še vedno si moj najmlajši in še vedno se bova crkljala. Vsak dan in vsak večer. Tokrat bom poskusila skriti solze, ko te gledam tako majhnega in nebogljenega. Želim ti uspešen vstop v svet velikih.

Moj mali veliki fant. <3

Iskreno, Mama

One thought on “Pismo drugorojencu ob vstopu v vrtec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja