Kako obdržati rutino na morju

Večina vas trenutno zaključuje šolsko leto, zaključki v vrtcih so povečini že mimo, sezona se niti še začela ni a mi smo se odločili, da bomo zadnji šolski teden preživeli na morju. Vam povem, da je super.

Kamp je prazen, tu in tam neka družinica s predšolskimi otroci, babica ali dve in to je to. Vreme nam služi, toplo je a ne prevroče, ponoči se lepo shladi, da lahko spimo, le voda je na momente malo mrzla. Kar je v bistvu dobro, da otroci sami precenijo, kdaj jim je dovolj. Do sedaj sem zaupala njuni presoji v lastno telo in izkazalo se je za pravilno. Ko ju zebe, gresta ven.

Tokrat smo na dopustu v družbi babice in dedka, tete in strica ter mojega malega nečaka, očka je žal v službi. To pomeni, da je edino pravilo, ki velja to, da je tu “RASPAD SISTEMA“. Obdržati rutino? Kratko malo nemogoče.

Sladoled se je namesto obroka, spati se hodi ob nepojmljivih urah, permisija je zamenjala demokracijo, in ko je že na meji anarhije, zavzamem pozicijo diktatorja in zaropotam. Ne traja dolgo, proti vetru boriti se je nesmiselno.

In kaj preostane drugega eni utrujeni mamici? Dvignem noge v zrak, zamižim na obe in se delam, da nič ne slišim. Ker vem, da ko pridemo domov, bo spet vse po starem in spet bodo veljala naša pravila. Čez dober mesec nas tako ali tako ponovno čaka dopust in sicer v klasični družinski zasedbi, tako da bomo takrat rutino lahko ohranjali na svoj način. Ta trenutek mi je pa popolnoma vseeno. Otroci so na počitnicah.

Navsezadnje si pa tudi jaz zaslužim dopust, mar ne? 😉

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja