Srečna sem

Sofi danes ni šla v vrtec. Kar tako, za brezveze, ker pač lahko. Je na dopustu.

Pomladno vreme ugodno vpliva name in tudi spanje ponoči se izboljšuje. Imam več energije, sem boljše volje in imam večjo storilnost. Tudi Denis je zaključil s sezono, kar mi daje še dodatno motivacijo.

Srečna sem, ker se zavedam vseh teh malenkosti, ki to niso, a so ključne za moje zadovoljstvo.

Srečna sem, ker imam lahko oba otroka z menoj doma, pa čeprav imamo izpad dohodka. Vem, da Sofi obožuje vrtec, a pride tak dan, ko je raje doma in takrat ji z veseljem ustrežem, ker vem, da mi nič na svetu ne bo vrnilo tega časa z njo.

Srečna sem, ker ima Denis poleti vsako popoldne prosto in so vsi popoldnevi naši. Čas z družino je neprecenljiv, zato ga vsak dan izkoristimo maksimalno. Tudi če smo celo popoldne doma – smo skupaj. Tako nam je najlepše.

Srečna sem, ker se otroka razumeta. Obožujeta se, lepo se igrata in nista ljubosumna. Ko se zbudimo, se vsako jutro nasmejita en drugemu. Ko Sofi odpeljeva v vrtec, Maks vsako jutro joka za njo. In ko prideva ponjo, ji zleti v objem.

Srečna sem, ker smo zdravi. Veliko prijateljic mi pravi, kako so otroci stalno prehlajeni, imajo vročino, kašljajo in podobno. Mi imamo res redko te težave. Ko pa že nastopijo, se jih hitro znebimo.

Srečna sem, ker imam ob sebi partnerja, ki me ljubi in podpira, mi to daje vedeti vsak dan znova, in me gleda kot je Harry gledal Meghan v soboto.

Srečna sem, ker sta otroka zadovoljna, živahna in nasmejana. Ker je včasih dovolj že samo prava pesem na radiu, da vsi skupaj zaplešemo in zapojemo.

Srečna sem, ker ne potrebujemo veliko za srečo, in srečna sem, ker se tega zavedamo. Morda sem odvisna od njih, ne vem, a vem, da mi tako odgovarja. Oni so moja sreča.

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja