Ne bom dovolila, da tudi ona ni slišana!

Priznam, nisem pričakovala tolikšnega odziva na zadnjo objavo. Precej se vas je našlo v mojih besedah, kar me žalosti, da smo skoraj cele generacije povožene v svojem bistvu. Čudno sem se počutila, ko sem dala v javnost ta občutja. Dobila sem neko olajšanje, a po drugi strani sem začutila neko odgovornost. Na to nisem bila pripravljena.

Takoj naslednji dan sem dobila priložnost za rast in učenje. Moja deklica je moj največji “sensei”. Zgodilo se je, da so ji hudo ponagajali mimoidoči otroci. Najprej se je tako pogumno postavila za mlajšega brata. A vseeno, bili so v premoči. Čutila sem njeno stisko, kako zelo me je zapekla. Prišla je k meni, v svoj pristan. Preprosto, MORALA SEM JO SLIŠATI! Bila sem tu zanjo, pri meni je poiskala varnost, to ni bila priložnost za učenje njene samostojnosti. Navsezadnje sem bila jaz tista, ki sem otrokom rekla DOVOLJ! Ja, JAZ, ne njihovi starši. Čeprav je bilo njihovo obnašanje hudo pomanjkanje vzgoje. Ali, bolje povedano, zelo glasen klic po pozornosti.

Dijana Krička
Kot prava zmagovalka

Spomnim se, ko se je meni tako godilo, je bilo vse kar sem dobila, besede “umakni se od njih, če ti nagajajo.” Krasno, zdaj pa še na žrtev preložite odgovornost, da je kriva ker se je preprosto znašla tam. Obupno sem se počutila. Ne bom dovolila, da se moja hči počuti enako! Jaz sem odgovorna zanjo in jaz sem tista, na katero se vedno najprej obrne. Moja dolžnost je, da jo slišim. A to ne pomeni, da bijem njene bitke. To ne pomeni, da jaz počnem stvari namesto nje. To pomeni, da prepoznam situacijo, ko gredo stvari predaleč, ko ne deluje več “naj se sami zmenijo”. So le otroci in mi jim moramo pokazati, kako preživeti to življenje. Začne se že na otroškem igrišču.

Tokrat sem objela obe punčki, tole ob meni in tole v duši. Kako mi je odleglo, ko mi je ta ob meni zaupala, da se dobro počuti v objemu. <3

Iskreno, Dijana

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja