Iznad pričakovanji

Včeraj je imela moja punca svoj prvi nastop v vrtcu. Vznemirjenje je bilo veliko.

Že nekaj časa pred tem mi je vztrajno razlagala o nekem sončku, zvončku in pikapolonicah, pa o glasbi in ploskanju. Ni mi bilo najbolj jasno, o čem mi pravzaprav govori. Prejšnji teden sem pa na oglasni deski v vrtcu zagledala obvestilo, naj pridemo na krajše druženje. Lahko rečem, da sem končno malo povezala namige.

Že zjutraj, ko smo se zbudili, si je Sofi sama izbrala oblačila za v vrtec, in to celoten komplet, od glave do pet. Res je želela biti popolnoma pripravljena, čeprav je bil nastop šele popoldne. In ker retrogradni Merkur prav vedno hoče, da nam ni dolgčas, je Denis ravno ta dan v tednu precej zamujal domov iz službe. Seveda nismo bili edini.

Otroci so se počasi pripravili, gledalci smo pa nestrpno pričakovali nastop. Zasedli smo svoja mesta, prišli so prav vsi, tudi bratci in sestrice, celo babice in dedki. Nato so pa začeli. Že ko so ven prišli v tistih prisrčnih homemade kostumih, nas je nekaj mamic spustilo solzico. Ko so vsi skupaj zapeli, smo kar malo zrasle od ponosa. In prav vsak od njih je imel svojo solo točko! Ne morem verjeti, a niti en otrok ni imel večje treme, in niti en otrok ni jokal ali pobegnil z odra! Občudujem vzgojiteljici, kako jima je uspelo še celo vloge razdeliti v skladu s karakterjem otroka. Zdaj bo izpadlo, kot da se hvalim, a Sofija je v vlogi sonca prišla na sceno kot pravo sonce. Tako nonšalantno in prepotentno, kot da se cel svet vrti okrog nje! Upravičila je svoj naziv dive, haha! Še na koncu, ko so se skupaj zavrteli v krogu, so vsi peli in plesali. Prav zaslužili so si stoječe ovacije. Mislim, to so komaj tri leta stari otroci!

Komaj zdaj vidim, kako dolgo so se na to predstavo pripravljali. Vse pesmice, ki so se jih čez leto naučili, so bile vključene v predstavo. Koliko truda, srčnosti in zagnanosti je prišlo od vzgojiteljic. In nobene prisile, saj so prav vsi otroci sodelovali z veseljem in ponosom. Prav vsega so se naučili skozi igro. Boljšega izida si ne bi mogla zamisliti. Pa naj še kdo reče, da njihova stavka ni upravičena!! Naše si zaslužijo direktorsko plačo.

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja