Greva na zmenek?

Eno izmed zlatih pravil partnerstva, po prihodu otroka na svet, je da ne smeta pozabiti eden na drugega. Vsi strokovnjaki opozarjajo, da si partnerja morata nujno vzeti skupni čas brez prisotnosti otrok, v kolikor želita ohraniti zdravo ljubezen.

Ko so otroci majhni, je to izjemno težko, včasih celo nemogoče. Če je med sorojenci  še majhna razlika, se ta čas lahko precej razvleče. Tako z Denisom planirava zmenek že lep čas. Dolgo, predolgo. V soboto sva se končno odločila, da greva na kavo. Sama. Bilo je toplo in sončno, otroci pa dobre volje.

Opravili smo jutranjo rutino, otroka sva pripravila in Denis ju je odpeljal k babici. Jaz sem se ta čas v miru uredila, našminkala in obula visoke pete (ja, pete!). Prišel je nazaj pome, nekaj malega sva še pospravila doma, in ko sva že stala na vratih, da se odpraviva, je dobil klic.

“Maksim joka, nikakor ga ne morem pomiriti!” Resno? Maksim, resno???? Tako sem bila besna! Otrok božji, mame enako starih otrok že žurajo ponoči, ti pa meni ene kave ne privoščiš? Še cel dan sem bila slabe volje.

V soboto je dopolnil 11 mesecev in ko pomislim, da bi ga dejansko že lahko uvajala v vrtec, mi postane slabo. Res imam srečo/privilegij/karkoli, da je lahko z mano doma še do septembra. Izpad dohodka je druga zgodba, a pustimo sedaj malenkosti. Čeprav sem upala, da bo v drugo drugače, pa vidim, da mi tudi tokrat ne bo prihranjeno grozljivo uvajanje v vrtec. No, morda se pa le kaj spremeni, navsezadnje je še dobrih 5 mesecev do takrat.

Z Denisom res ustvarjava čudeže, da ne pozabiva en na drugega, a mislim, da bo do PRAVEGA ZMENKA (tistega z večerjo ob svečkah) preteklo še kar nekaj časa. Nad kavo pa le ne bom obupala. V glavnem, več sreče prihodnjič, ali kako že?

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja