Razvojna ambulanta! Kaj pa zdaj?

Maks bo jutri napolnil 11 mesecev. Zadnjo posvetovalnico pri 9 mesecih je opravil skoraj z odliko. Že nekaj časa se postavi na noge, hodi ob opori, sedi samostojno, čeblja kot branjevka na tržnici, le plazi se še vedno ne.

Sprva ga je pri gibanju ovirala teža. Še vedno je na zgornji meji teže primerne njegovi starosti. Ko se usede ima prav prisrčne obročke okrog trebuha, haha. In precej zalita bedrca. Uspelo mu je že, da se postavi na vse štiri, celo kak korak naredi tako. A več kot do tega ni prišlo. In seveda, ker na tak način ne pride do želene igračke, se preprosto usede na rit in tuli, da ga premaknem. Ni ravno priročno.

Sofija je plazila že pri 5 mesecih, prve samostojne korake je naredila pri 11. Za prvi rojstni dan je že veselo korakala naokrog. Njeno prvo leto življenja je bilo res aktivno zame. Tako sem si v drugo prav želela, da bi bil razvoj malo bolj počasen. Pa pravijo pazi kaj si želiš, kajne? Haha!

Načeloma me ne skrbi, da bi bil Maks kakorkoli v zaostanku, vsak otrok ima svoj tempo v razvoju, a sem vseeno danes poklicala njegovo pediatrinjo in prosila za napotitev v razvojno ambulanto. Osebno se mi zdi razvojna ambulanta prav priročna, saj tam specialist lahko oceni otrokov razvoj, njegovo fizično stanje in pokaže primerne vaje, če ima otrok kakšno težavo, s katerimi bi se le ta lahko odpravila.

Sedaj še počakam, da se gospodič prebudi iz lepotnega/energijskega spanca in šibava po napotnico. Komaj čakam obisk specialista, res me zanima, kaj nam bo zanimivega povedal. Poročam. 😉

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja