Prve neuresničene sanje

Odkar se je rodila, je bila vedno bolj umetniško usmerjena. Še preden je spregovorila, je pela. Preden je shodila, je plesala. Ko zasliši glasbo pade v trans. Ta mimika na obrazu mi pove vse. Je v svojem svetu, kjer sta samo ona in glasba. To ima po meni najbrž.

V času očkovega prvenstva se je Sofi med ogledom tekme zagledala v nekaj drugega. Cel polčas je čakala, da na igrišče pritečejo plesalke. Takrat sem vedela. Vpisali jo bomo na ples! Ker ima komaj 3 leta, so naše opcije precej okrnjene. V bližini sem našla plesno šolo, kjer poučujejo osnovo vseh osnov – balet. In sprejemajo člane od 3 let dalje! Pa še en bonus, ki je mali po volji – oblekice in tutu krilca. Sploh ni bilo dileme! Tako sva se cel mesec pogovarjali o plesu in baletu in čakali, da dopolni starostno omejitev.

Prišel je ponedeljek. Še oči ni dobro odprla, že je bilo “a greva na balet?” -“Seveda greva, a pred tem še v vrtec!” Tako sva se popoldne odpravili proti baletni šoli, ena bolj navdušena kot druga, in ko sva prispeli, sva se utopili v objemu tila in roza barve. Oblekla je baletno opravo in nataknila copatke ter ponosno zakorakala v dvorano. Kar zajokala sem od ponosa – mama pač, haha!

Dijana Krička
Ponosna v baletni opravi!

Tam ji pa ni bilo vse po volji. Ne pozna nikogar, mame ni zraven, copatki jo tiščijo in še in še. Tam pač ni tako, kot si je zamislila. Srček moj nežni, ne glede na vse navdušenje preprosto še ni pripravljena na vodene dejavnosti.

Čeprav sva se obe neskončno veselili, pa tega ne bomo silili. Vpis smo odložili za nedoločen čas. Morda poskusimo ponovno drugo leto. Do takrat bomo plesali v objemu naše dnevne sobe tako, kot da nas nihče ne gleda. 😉

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja