Knjigoljubi v letu 2018

Pozdravljeni! Naj vam najprej zaželim vse dobro v letu 2018!

Omenila sem vam že, da si je Sofi za božička zaželela knjig. Dobila je dve klasiki, in sicer Muco copatarico in Rdečo kapico. Ob njeni želji sem si pa tudi sama zaželela več časa za branje. Zanimivo, sva si z Nino iz bloga Z ljubeznijo, Mama zadali podoben cilj za leto 2018. Vsak mesec po eno knjigo.

Nikoli nisem bila ravno knjižni molj, a če sem dobila dobro knjigo v roke sem jo prebrala v šusu. Harry Potterja sem recimo prebrala v enem popoldnevu v osmem razredu, haha. Ker sem tip človeka, ki včasih prav krvavo potrebuje svoj čas in prostor, je branje odličen način za hranjenje duše. Pri Sofiji opažam to podedovano lastnost, že na igrišču je samotarka in čisto nedružabna, in tudi doma večkrat odplava v svoj svet domišljije. Saj, po eni strani sem prav ponosna, da je samozadostna. 😉 Zato sem se odločila, da se bom na vso moč trudila, da ji postanejo knjige in branje priljubljena uteha.

img_20180108_1619441363982982.jpg

Včeraj popoldne smo se tako odpravili v knjižnico. Najprej smo se malo razgledali in vprašali za napotitev na otroški kotiček. Vmes sem dirigirala pravila knjižnice, skupaj sva trenirali šepetanje, Maks je pa zvedavo opazoval. Ogledali sva si nekaj slikanic, na koncu pa si je izbrala igro-knjigo spoznavanja števil. Eno podobno sicer že imamo doma, a vseeno se mi zdi dober način, da se nauči lepega ravnanja tudi s tujimi knjigami in pravilom, da je le to treba vrniti.

img_20180108_1620181370195989.jpg

Branje z otrokom se mi zdi super način medsebojnega povezovanja in predvsem lepa sprostitev pred spanjem. S Sofi to prakticiramo komaj zadnje dva meseca, a ne ravno vsak večer, še nedavno je bila čisto preveč živahna za kaj takega. Počasi se daleč pride. Čez kako leto pa upam, da se nam pridruži še najmlajši član pri večernem ritualu.

img_20180108_1613461550080741.jpg

V branje priporočam pa še nekaj Nininih nasvetov, kako spodbuditi otroka k branju, sama se jih bom namreč poslužila.

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja