Kako sem okrasila novoletno jelko na svoj rojstni dan

Danes se na momente počutim kot samohranilka. Saj vem, da je sezona tekem, turnirjev in priprav na evropsko prvenstvo ampak v tem trenutku pač res pogrešam svojega partnerja.

Nadvse čuden teden je za menoj. Začelo se je v ponedeljek, ko sem peljala Sofi v vrtec in tam slišala, da razsajajo uši. Res nisem pri volji niti energiji za razkuževanje stanovanja, zato sva se samo obrnili in odšli domov. Je pač na dopustu dete. Tako mi je odpadla seansa prepotrebne joge, kar se očitno pozna na moji karmi. Počutila sem se kot drek. “Pardon maj frenč.”

Ni se nadaljevalo nič kaj vzpodbudno. V torek sta imela oba primanjkljaj dnevnega počitka (mame vemo kako to izgleda), v sredo je bila Sofi cel dan nerodna, dvakrat je padla s stola in vsaj 15x se je zabila z glavo v mizo. Maks revež je dan zaključil z obilno drisko in bruhanjem v loku. Na srečo je bilo oboje samo enkrat. Bila sem že na robu pameti in vsaj upala sem, da so to predpriprave na prekrasen rojstni dan. Ha ha ha. Ta je bil pa pester.

 

img_20171122_0732091745686124.jpg

 

Za dobro jutro me obišče “teta s krvavca”, čez dobro uro nam v bloku brez obvestila izklopijo vodo, seveda je pralni stroj v tem trenutku počel kar mora, jaz nisem niti kave dobro spila, zajtrk je bil pa pobožna želja. In vse kar mi je šlo po glavi je bilo, da si niti rok ne morem oprat!?! (Sem rahlo obsedena s tem ritualom, beri OKM). Dočakamo vodo, otroka posedem za mizo in pozajtrkujemo. No Maks opazuje, gosta hrana mu še vedno ni najbolj jasna. Da se je res dokazalo, da ni bil moj dan, sem porabila dve uri (!!), da sem Sofi spravila v popoldanski spanec! Ko bi lahko že odspala svoje, sem se jaz še vedno mučila z njo! Ne spomnim se, kdaj se je še to zgodilo. In v počitek sem jo prepričala na najbolj bizaren način. Pod kupom krame je zagledala pospravljeno novoletno drevesce in okraske in ga je želela okrasiti. Halo dete, novembra smo, blodiš, pojdi že spat! Pa sem se vdala, obljubila sem ji, da ga bova okrasili ko se naspi. Spomin ima neverjeten. Niti oči ni dobro odprla, je že rekla “smrekica”. No pa dajmo. Po navadi se držim tradicije, okrasim stanovanje za tisti teden, dva in adijo. Že tako gre potrošništvo  v skrajnosti in res nisem vajena rojstnega dneva v okraskih. Očitno imamo novo tradicijo. Moram sploh omenjati, da je ubogo napol okrašeno drevesce že zletelo po tleh?

img_20171123_095624980260942.jpg

Pa da ne bom samo jarmala, današnji dan je bil res s soncem obsijan. Se vidi, da je naša družina prav odvisna od vremena. Zjutraj smo se odpravili na potep, se naužili svežega zraka, si privoščili kosilo in še tortico. Še Sofi je pri kosilu zmazala cel kos pa sicer sploh ne je mesa. Oba sta me zatem nagradila z vrhunskim počitkom, tako da sem še sama oddremala. Zasluženo. Počutila sem se prerojeno.

img_20171124_1156401765979499.jpg

Še ena svetla točka tega tedna je. Sofi je bila prvič pri frizerju, celo glavo si je pustila umiti, doma je namreč to ničemur podobno. Verjamem, da je k temu pripomogel moj obisk frizerja, nazadnje sem se strigla v nosečnosti (groza).

newproject_1_original-41480541259.jpg

Sedaj sem končno dobila svojih 5 minut. Sedim tu z opranimi lasmi in masko na licu, pišem in uživam v tišini. Časa na pretek (haha, samo dokler me ne zmanjka) in še nekaj obveznosti. Čaka me objava tega, nadaljevanka ali film, manikura, čokolada…. Zasluženo. Da si privoščim razvajanje za rojstni dan. Sprašujem se le, kdaj bom ob takem tempu porabila tisti bon za masažo, ki sem ga dobila… 😉

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja