Pismo sebi

Draga moja, kako se počutiš? En dan starejša, tako kot včeraj. Ozri se nazaj.

15 let je minilo, odkar si v šoli za nalogo, kje se vidiš danes, zapisala, da boš ločena. Še preden si verjela v čisto ljubezen. Poglej se danes. Izpolnila si si željo, tisto največjo. Ustvarila si družino pred 30-im, navidez popolno, s postavnim možem in parom otrok z dveletno razliko. Čeprav vem, da si želiš še kakšnega. Materinstvo, tu si se našla, izpolnjuje te in dobro ti gre. Medtem, ko se vsi ženejo za kariero, si se ti popolnoma izognila ponorelem poslovnem svetu in se posvetila izključno vlogi mame.

A vendar nisi pozabila na lastne želje. Sicer je dolgo trajalo, ker še vedno včasih nimaš poguma, a letos si le zagrabila in začela s pisanjem. Sprošča te in ti daje krila. Tvoja lastna psihoterapija. Kaj ti bo dnevnik, če ga nimaš s kom deliti? Ker to si ti. Ničesar ne skrivaš. Ne pozabi tudi na glasilke. Zapoj, na ves glas in ne samo v avtu. Nastopaj tudi v živo. Lepo poješ, to veš, osreči še koga s svojim glasom. In veš kaj, čudovita si, točno taka kot si. Ranljiva, sramežljiva in občutljiva. Čeprav včasih deluješ kot skala in ljubosumno skrivaš solze le zase. Pokaži tudi otrokoma, da si človek.

Pozabi na opravke danes. Smej se, objemaj in deli poljubčke. Pa ne samo danes, počni to vsak dan. Ljubi z vsem svojim srcem, tako kot znaš. A ne pozabi nase. Neguj se, privošči si, ne dovoli ljudem, da hodijo po tebi. Ker nisi nikomur nič dolžna in, če si se česa naučila v življenju, je bilo to, da ti nič ni podarjeno in si se za vsako stvar morala krvavo boriti in pošteno delati. In ni te zlomilo!

Bodi še naprej hvaležna. Za zdravje, za ljubezen, za življenje. Za vse tiste malenkosti, ki ti polepšajo dan. Ne zadržuj čustev v sebi, to nikomur ne koristi. Če deliš veselje s svetom, podeli še bolečino. TEBI bo lažje! Ker TI SI pomembna! Ne dovoli nikomur, da te prepriča v nasprotno.

Bodi še naprej čudovita, nekdo je odvisen od tebe. Staranje je privilegij, ceni to. Pa vse najboljše!

Iskreno, Ti.

2 thoughts on “Pismo sebi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja