Psihoterapija v visokih petah

V petek sem se podala v svet odraslih. Vendar ne v klasičnega, družila sem se zgolj z podjetnimi ženskami. Deležne smo bile zanimivih predavanj in eno od teh se me je še posebej dotaknilo.

Na vrsti je bila Katja Knez Steinbuch, psihoterapevtka in še marsikaj, predvsem ženska z veliko začetnico. Takoj sem začutila njeno energijo. Kot nalašč sem med njenim predavanjem dobivala SMS-e, da Maksim gladovno stavka, ker flaša pač ni joška, da me je do konca spravilo v luft, na kar nas je Katja na koncu vodila skozi ultra kratko meditacijo. 4 minute. 4 minute so bile dovolj, da sem zadihala, se vrnila v otroštvo, podoživela tisti prekleti trenutek, ki me drži v krču in zaradi katerega ne napredujem. Vrnila so se vsa čustva, ki me dušijo in držijo na tleh, tista čustva, ki jih občutim vsak dan, a ne vem zakaj so tu. Spravila me je v jok. V 4 minutah. Tako sem se prestrašila, da sem prekinila z meditacijo. Trenutno se mi to zdi slaba odločitev.

Od kar imam otroke je osebnostna rast ena izmed stvari, ki se jim najbolj posvečam. Pred kratkim sem dobila v roke tole knjigo, sicer temelji na partnerski terapiji, a pogoj za uspešno partnerstvo je individualno delo. Gre za 5 konkretnih rešitev za drastično izboljšanje veze in nekaj teh rešitev mi je takoj padlo v oko. Spogledujem se s tehniko “rebirthing” a se mi zdi precej zahtevna za začetek. Ne vem, če ima kaj veze z včerajšnjim mlajem, ki naj bi bil naklonjen preporodu, ampak dogodki zadnje dni so me res postavili v neko posebno stanje. Čiščenje duše, odlaganje smeti in bremen, zapuščanje starega načina življenja, da se lahko kot feniks dvignem iz pepela in zasijem v vsej svoji luči.

Vsi, and I mean VSI, imamo vzorce iz otroštva, ki nam do neke mere onemogočajo, da zadihamo s polnimi pljuči. Na nas je odločitev ali se jih bomo čvrsto oklepali in se obnašali kot otrok, ali jih bomo pa ozavestili in končno odrasli.

Jaz grem pa na psihoterapijo.

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja