V iskanju popolnega

Moja koža je daleč od popolne. Na njej je izrisan cel relief življenjskih izkušenj, od ostalih brazgotin po precej hudi obliki aken, do ostankov nosečniške hiperpigmentacije, da o gubicah sploh ne govorim. Tako je iskanje pudra, ki bi zadostil mojim potrebam še vedno v teku.

Trenutno imam precej normalno kožo, kar se izločanja sebuma tiče, z občasno suho povrhnjico, odvisno od letnega časa. Tu in tam nek mozolj, ki ga niti ne opazim. Podočnjaki so že stalnica in jih imam za najboljše prijatelje. Če izginejo oni, sem tudi sama v transu. Načeloma nisem za popolno prekrivne pudre, saj naravnost sovražim občutek teže na koži. In kot zakleto, mi tudi klasične kreme za obraz ne odgovarjajo, tako da se poslužujem bolj naravnih preparatov. Vedno imam doma na zalogi karitejevo maslo, kokosovo olje, domače ognjičevo mazilo in ostale podobne žavbe. Ko se naveličam določene nege, si kar sama namešam svojo kremico.

Torej, moje zahteve so sledeče:

  • neka srednja prekrivnost, ki je vseeno lahko kos mojim brazgotinam,
  • dewy ali pa žameten videz, izogibam se matt, saj se mi že po 5 minutah začne nabirati v gubah,
  • izjemno lahkoten, saj ne prenesem ne teže, ne maščobe, niti suhosti (vem zahtevna sem),
  • da obstaja odtenek z rumenim podtonom,
  • zelo, zelo obstojen, “ker pač, mama”.

Po pogovoru s svetovalko na oddelku dekorativne kozmetike mi je v roke prišel Chanel Perfection Lumire Velvet. Normalno so mi oči ven padle ob ceni. Tako pač je, ko si vajen cenejših blagovnih znamk, haha. Recimo, da bo vreden, če zadosti mojim zahtevam.

Prvi vtis: Že ob dotiku se občuti žametna tekstura. Sama podlago za dnevni make up najraje nanesem kar s prsti. Lepo je mazljiv, ni masten in ni težek. Odtenek mi odgovarja, vzela sem 20 beige. Nanos je bil hiter, s prekrivnostjo sem zadovoljna.

Za nanos senčil, rdečil in vse ostale barve na obraz, uporabljam čopiče, imam jih precej. Tudi podlago najraje nanesem s čopičem, če gre za posebno priložnost. Ličenja oči si sploh ne predstavljam brez uporabe čopičev. Tokrat sem se držala standardne rutine: malo kvazi countouring-a, s kančkom osvetljevalca na vrhu ličnic, senčila v rjavih tonih, črta na zgornji veki prav tako v rjavi barvi, osenčene obrvi in ustnice v unikatni barvni mešanici črtala, šminke in bleščila. Vse skupaj mi vzame 5-10 minut, saj se mi ni treba mučiti še s trepalnicami.

Še malo afnanja in poziranja:

S samim make up-om sem zadovoljna. Zdaj pa glavni preizkus – obstojnost. V mojem dnevu na mojem obrazu ne manjka drobnih dotikov, solz, smrkavih nosov in mokrih poljubčkov, poleg tega pa nimam ravno časa (niti volje) za popravljanje ličil. Tako kot se zjutraj naličim, tako tudi ostane. Dokler ne gremo spati. Pri večini pudrov zvečer že komaj čakam, da jih umijem z obraza, ker kar klonim pod njihovo težo, o tem, da izgledam kot Ronald McDonald, ne bom niti začenjala. Ne morem ravno reči, da je bil ta zvečer lahkoten kot ob nanosu, ker ni bil, je bil pa precej lažji v primerjavi z večino pudrov, ki sem jih preizkusila. Mu gre pa v plus to, da je ostal na svojem mestu. Morda se je izgubil le v večjih gubah. Zvečer, pred odstranjevanjem je stanje izgledalo takole (v ležečem položaju za instant lifting):

Končni vtis: puder je precej boljši od večine preizkušenih, nisem pa prepričana, če je vreden svoje cene. Vsekakor ga poizkusim še z bolj zahtevnim videzom in obveznim nanosom s čopičem.

Iskreno, Dijana

Vse slike, z izjemo zadnje vrste, so slikane pri naravni dnevni svetlobi, brez filtrov ali bliskavic.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja