Velik korak

Stiska me. Tu pri srcu.

Sofi je v vrtcu, Maks spi. Sama sem s svojimi mislimi in ne morem da ne bi. Danes je plan sledeč. Babi gre po Sofi v vrtec, jaz jima kasneje prinesem pižamo in ostale pripomočke in ona ostane tam, ostali gremo pa domov. Prvič, da bo prespala pri babici. Vedno sem spoštovala njene želje in do včeraj še ni izrazila te, da bi prespala tam.

Trenutno mi je prav slabo in v želodcu imam molje namesto metuljev. Saj vem, da ji ne bo nič hudega in da se bodo imele super. A vseeno me razžira ta občutek, da je moja mala punca že tako velika. Res je izredno samostojna in, čeprav sem zelo ponosna nanjo, mi vseeno ne da miru. Zavestno si že dolgo želim tega in ubija me ta dvom, če ji bo res uspelo. Sicer imamo back up plan, če bo prehudo, da jo gre Denis vseeno iskat po tekmi, a resnično upam, da bo danes dan D. Oziroma noč D.

Vsekakor bi meni prijal en prost večer, Maks gre tako ali tako že ob sedmih v posteljo in zadnje noči spi precej bolje kot sicer, Denisa pa tudi ni doma ob petkih. Kaj vse imam v planu, sploh si ne predstavljate. Najverjetneje nič od tega ne bom naredila, bi bilo pa sproščujoče početi nič. Pa tudi mirno jutro bi mi prav prišlo. Maks ko vstane ni prav nič zahteven. Dvigne noge, nekajkrat prdne in malo zavriska. Moški pač. Najbolj bi pa prijalo spiti kavo v dvoje v miru in tišini. Tisto, še vročo, brez da ti nekdo po glavi skače.

Verjamem, da se bo babica odrezala kar se da najbolje, upam samo, da ima moja mala, pardon, velika punca že dovolj samozaupanja za ta korak. Kako čudna bo ta noč … zame mislim.

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja