Mojih 5 energijskih

V poplavi obveznosti, ki jih imam, odkar sem mama, se vsaka neprespana minuta pozna na mojem počutju. Po takih nočeh so dnevi vedno predolgi, zato se tudi sama poslužujem nekaj trikov, da obdržim nivo energije na vsaj nekem minimumu. Danes vam bom opisala, kaj me v težkih trenutkih drži pokonci. Tole je mojih 5 energijskih nasvetov:

1.  Prva je logična. Kava, kava in še enkrat kava. OK, mogoče ne toliko kave. Zaradi večnih težav z nizkim pritiskom se, po nasvetu zdravnice, druživa že od 15. leta. Ne predstavljam si jutra brez kave, verjetno pa tudi moja okolica ne. Če ne spijem svoje jutranje doze, me v prvi uri že napade glavobol, tečna sem in razdražljiva. Vedno pijem črno, domačo iz džezve. Instant zadeve za moje pojme nimajo veze s kavo. Če mi za rojstni dan prinesete vrečko kave, z darilom ne boste zgrešili. Razen, če je to Barcaffe. Njihove pa res ne maram.

Dijana Krička
Še celo moj logo vsebuje skodelico kave!

2. Voda, veliko nje. Zjutraj spijem velik kozarec vode že pred prvo kavo in po navadi še enega po njej. Sokov ne pijem, gaziranih pijač pa sploh ne maram. Pravzaprav sta voda in kava edini pijači v mojem življenju, haha. Spijem res veliko vode in, če slučajno že postanem dehidrirana, se to hitro pozna na mojem splošnem počutju.

3. Dovolj obrokov dnevno. Pri nas obstaja pregovor ‘prazna vreča ne stoji sama’. Še kako drži. Jaz imam še to lastnost, da sem blazno sitna, ko sem lačna. Priročno, kajne. Seveda vse mame vemo, kako je z obroki, ko imaš enkrat otroke, zato se še bolj trudim, da vsako prosto minuto izkoristim za kak dodaten grižljaj.

4. Prehranska dopolnila. Vedno se trudim poslušati svoje telo, saj mi vedno natančno pove, kaj potrebuje. Trenutno se poslužujem treh zadev:

  • Včasih sem imela hude težave s tako imenovanimi ‘cluster glavoboli’ oz. glavoboli v rojih. Zasledila sem nekje, da pomagajo enormne količine vitamina D, zato sem redna uporabnica le tega. Najbolj zadovoljna sem z D-lux-om,  ki ga našpricam direktno pod jezik in na tak način najhitreje pride v obtok, kupila sem ga v dm-u. Poleg tega se seveda prav odvisniško obnašam že do prvih sončnih žarkov. Ne čudite se, če me boste kdaj videli stati na sredi ceste in obraz dobesedno nastavljati soncu. Prav poživi me in tudi tipičnih glavobolov ni več.
  • Vitamin B12. Baje smo celotna družba močno podhranjeni tega vitamina, zato ne škodi dodatno jemanje. Na energiji se res pozna. Trenutno imam na zalogi dopolnilo znamke Jamieson, v obliki pršila in se uporablja enako kot prej omenjen D vitamin.
  • Že od nekdaj imam težave s krči, takšnimi in drugačnimi, zato imam vedno na zalogi nekaj oblik magnezija. Trenutno je to magnezijev citrat, sicer pa najraje uporabljam magnezijevo olje, ki se nanaša na kožo. Menda tudi čokolada vsebuje precej magnezija (#čokoholik). Ker so krči po navadi prisotni šele proti večeru, ko se odpravim spat, si z magnezijem zagotovim lepši spanec.
Dijana Krička
Izbor najljubših.

5. Joga. To je oblika vadbe, ki je pisana meni na kožo. Jogo obiskujem enkrat tedensko in trenutno je to poporodni tečaj, ki je ne le prilagojen telesu po porodu, ampak tudi dojenčkom prijazen. Win-win situacija. Poleg joge je na sporedu obvezno še vozičkanje, vsaj po ravnem, še raje pa v hrib. Še dobro, da imam terenca za voziček.

BONUS: jutra v najbolj dišečih objemih, smeh mojih dveh sončkov, poljub dragega… JAAA, tiste pocukrane zadeve so še vedno največji “energie booster” kar jih poznam!! <3

Moji zapisi navadno niso temu podobni, kakšna sprememba je pa vedno dobrodošla. Navsezadnje sem strelec po horoskopu, haha. Upam, da vam bo ta seznam vsaj malo pripomogel, če se spopadate s pomanjkanjem energije, tako kot jaz. Me pa zanima, kako si vi pomagate, na kakšen način prebrodite dan. Zaupajte mi v komentarjih. 😉

Iskreno, Dijana

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja