Čemu zavist?

Od kod ljudem potreba po pljuvanju? Zakaj taka zavist? Razumem, da živimo, kjer je to pač nacionalni šport, ampak a je res težko iz svojih okvirjev?

Če nekdo nekaj ima, pa naj bo to nov avto, velika hiša z belo ograjico, super duper fantastičnega partnerja, ali pa morda poslovni uspeh, karierni dosežki, medijska izpostavljenost, karkoli, kako za vraga s tem škodi tebi? Tebi, ki sploh nima nobene veze s tabo in morda sploh ne ve, da obstajaš? Od kod ta potreba po tlačenju ljudi in njihovega uspeha v drek? Potem pa še zagovarjanje z besedami ‘jaz tega ne potrebujem’, ‘jaz ne bi nikoli’, ‘kako more’, ‘lej, kako se je prodal’ in podobni nesmisli. Pa če nočeš, ti ni treba!! Nihče te ne sili, da daš vse od sebe, da bi uspel, samo potem ne jamraj, če stagniraš. In ne krivi širnega sveta za svoje nezadovoljstvo in neuspeh. Če imaš čisto vest, se ni treba nikomur zagovarjati, zakaj imaš drugačen pogled na svet. Pač imaš ga in to je to. Je res težko sprejeti dejstvo, da smo si različni, da nekomu pomeni, da ima 500 všečkov na vsaki sliki, nekomu, da poležava vsak dan do dveh popoldne, nekomu, da ima duševni mir, spet nekomu, da vsak dan izkoristi maksimalno?

Ne želim nikomur pametovati, naj ne obsoja. Vsi obsojamo pa naj se delamo še take brezgrešnike. Odrasla sem v okolju obsojanja in čeprav se res trudim, da je tega čimmanj, grem včasih res težko iz svojih okvirjev in preko sebe. Ampak grem. Vsakič višje, vsakič širše. Tokrat pa vseeno ne morem razumeti, od kod zahteva po tem, da se zagovarja lastni uspeh in lastna sreča. Nimate pravice, res ne! Nikoli ne veš, koliko truda in krvi stoji za vsakim uspehom, koliko prehojenih kilometrov, koliko odrekanj in pretečenih solz. In če nekomu odgovarja taka pot, kdo si ti, da mu sodiš.

Kdo si?

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja