Samo za naju

Ura je 14. Sedim v kuhinji in pijem kavo. Tišina je. Mir.

Zanimiv dan je danes. Zjutraj, ko smo vstali, smo bili vsi prešerne volje. Vseeno se Sofiji ni dalo z očijem v vrtec, zato sem ji rekla, da jo bom jaz peljala. Bila je nekam zasanjana, jedla še ni, že je bil čas za Maksov prvi spanec, pa jo vprašam, če želi v vrtec. Danes, za razliko od prejšnjega petka, je rekla da ne. Super, uspavam malega in se ji posvetim. Redko dobiva priložnost uživati sami. Danes sva izkoristili na polno, mali je prvič v svojem življenju spal kar tri ure!!

Oblekli sva se, pozajtrkovali, se crkljali, pletli kitke, se šminkali, pili kavo in se sladkali. Vse kar počnejo punce! Res sva uživali. Sploh ne morem verjeti, da je celo dopoldne minilo brez ene same drame, brez kakršnihkoli izpadov, brez joka. Obe sva to potrebovali. Ena drugo, samo mi dve in najin čas. Čas za naju. Kako malo je potrebno, da sva obe srečni in zadovoljni. Komaj čakam, da bo Maks malo večji, da si bova lahko večkrat vzeli kakšno popoldne samo za naju. Moja mala punca ni več tako majhna. Vsak dan je večja in priznam, da mi je težko pri srcu, ko pomislim na to. Prehitro mineva čas, dnevi so res včasih predolgi, so pa leta definitivno prekratka.

lrm_export_20171027_135402553369648.jpg

Kako srčna deklica je to, s kako malo se zadovolji včasih. In kako je skrbna. Tako prisrčno sta zaplavala skupaj v dnevni počitek. Tako malo potrebuje in jaz, čeprav se tega zavedam, si premalokrat vzamem čas za njo. Samo za njo. Danes sem imela priložnost in sem jo izkoristila. In zato zdaj jaz končno pijem svojo kavo. V miru in tišini. Lepo je.

Iskreno, Dijana

lrm_export_20171027_135431798894708.jpg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja