Čas je za spremembe

Pride čas, ko imaš polno vsega. Polno glavo problemov, polno težav na poti, polno opravkov in obveznosti, polno stanovanje krame in stvari, ki te dušijo, polno neplačanih položnic in še toliko več nepredvidenih stroškov, polno srce burnih čustev in polno misli v glavi, ki se jih nikakor ne moreš znebiti.

Takrat je čas za čistko. Takšno in drugačno. Začnem postopoma, najprej pospravim stanovanje, tisto standardno generalno čiščenje. Skoraj vedno takoj za tem izpraznim omare. Znebim se stvari, ki jih nisem nosila že leta in že tu lažje zadiham. Ne vem ali sem samo lena ali sem celo malo hrčka. Obleke imajo včasih pri meni tudi čustveno vrednost. Težko se ločim od njih. Neumnost. Včeraj sem naredila točno to. Pometala sem stran večino oblačil, dodobra izpraznila in naredila prostor za nove. Ki jih ne bo, vsaj še nekaj časa ne. Zavestno sem odločena, da se za nekaj časa poslovim od nakupov. To je zame kar težka preizkušnja, sem anonimni šopingholičar. No, nič kaj preveč anonimni. Sledi še čistka čevljev. Ja, pravilno ste prebrali, poslavljam se svoje kolekcije visokih pet. 😭 Če ima katera željo za kakšnimi v št 38, naj mi javi. 😉

IMG_20171012_165337_083.jpg
Ja, tudi te so šle.

Naslednja v vrsti je čustvena čistka. Ta je malo težja. Resnično sem preobremenjena ob dveh malih otrocih in pomanjkanju spanja, psihično izžeta in nepotrpežljiva, da ne omenjam, kako me je še vedno strah tistih dni, ko Denisa ni. In teh bo pozimi precej. JA, STRAH ME JE! Saj se navadiš, ma ni to to. Saj lahko popedenam otroke in bajto pa še sebe včasih, vseeno je vse precej lažje, če je on prisoten. Predvsem mi ni treba stalno razmišljati o nečem. Včasih je bil dovolj že obisk kake sprostitvene dejavnosti, da se mentalno razbremenim. Danes je tega precej manj, žuram pač ne več. Včeraj je k temu pripomogel obisk tekme, še vedno rada gledam fuzbal. Pa čeprav je bil samo en polčas in še ta je bil prežet z objemi, dojenjem, jamranjem in opozarjanjem. Mi je pa le uspelo videti en krasen gol! Ko bi le Denis imel tekme ob otrokom prijaznem času, tudi otroka sta podedovala ljubezen za nogometom in navijanjem. No, ker mi zmanjka časa za sprostitvene zadeve bom tokrat poizkusila nekaj novega. Moja Nana mi je tokrat namešala Bachove cvetne esence posebej za moje čustveno stanje in danes začnem z jemanjem. Veselim se spremembam in napredku, bom poročala o delovanju.

15192689_1496991223648331_5103067457125529032_n

In položnice? Hah, teh se zlahka ne znebim, hudič noče nehat prihajat. 😂

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja