“Preljubi” oktober

Oktober. Fakin oktober. Ni mi najbolj jasno kaj sem storila univerzumu ampak se je le ta odločil, da me vsak oktober kaznuje. Komaj 4. smo pa mi je šel že cel kup stvari narobe.

September smo zaključili s prečudovitim obiskom Wellnessa Laško, otroka sta uživala, naplavali smo se in spet podružili družinsko samo mi štirje. Potem pa se je začelo. Prvo crkne pralni stroj. Po obisku serviserja še en šok, tisti tipičen, popravilo je dražje od nakupa novega. No, danes ga dobim, v umazanem perilu se že utapljam. Gremo dalje. V ponedeljek sva šla z Maksom na jogo, Sofi je zjutraj prespala Denisov odhod v službo, tako da sem najprej morala njo peljati v vrtec, vmes nekaj pojesti in se s svetlobno hitrostjo odpraviti na jogo. Prispela sem tja zasopihana in to pol ure prezgodaj, ker sem spregledala, da se začne ob 9:30 in ne ob 9. Whatever… Tam sem ugotovila, da je moja diastaza dinamična prav tako kot moje življenje. Trenutno na 2 cm. Fuck. Med izvajanjem joge me Maks nekako nerodno s prstom zadane v oko do te mere, da sem popoldne pristala na očesni kliniki. Namesto, da bi bolečina minevala, je bila vse hujša. Krasno. Potrebujem napotnico in, ker zdravnika obiščem res redko, imam to neko srečo, da je ravno takrat odsoten, ko ga potrebujem. Ekstra, gremo na urgenco, jupijej! Tako, končam s prevezo in mazilom ter navodilom zdravnika naj počivam. Saj se hecaš, ne? Heh… Napol slepa brskam po spletu za novim pralnim strojem, ker voziti ne morem, da bi hodila po trgovinah, in izberem najcenejšega s čim daljšo garancijo, ker po njenem izteku itak vsi crknejo. Bolje zanj, da bo dobro delal, če ne bo letel skoz okno. Sedaj sem še opazila, da sem septembra pozabila plačati položnico za vrtec in tisto za internet. Veste, da jih imam obešeni na domači oglasni deski direkt pred nosom? OK, mogoče je to krivo… Še to, ogrevanja v bloku še nimamo in se grejemo na tisti mini kaloriferček, sicer bi zmrznili. Tudi njega je pobralo v nedeljo.

Ena svetla točka. Maks je dobil svoj prvi zobek! Prišel je brez tipičnih znakov izraščanja. Opažam pa, da bo kmalu tu tudi drugi. Ampak, ker je oktober, se tudi pri Maksu opazijo težave ob zobkih. Če povlečem vzporednice s Sofi, ki je prvi zob dobila 1. oktobra in nato še drugih 5 v petih tednih, lahko predvidevam, da bo pester oktober. Je*en oktober.

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja