Za koga pa ti navijaš?

Slovenski košarkaši so evropski prvaki in to zasluženo! Jaz imam pa poleg športa nekaj drugega na umu. Namreč, imam veliko prijateljev različnih narodnosti, ki živijo v Sloveniji in zanimiva mi je bila dilema o navijanju.

Naj vam povem nekaj o sebi. Rojena in odrasla sem v Ljubljani vendar imam srbsko poreklo. Ironično je to poreklo iz Bosne. Kam spadam? Včasih še sama ne vem. Porekla nikoli nisem zanikala, hudiča, včasih sem ga še ponosno razkazovala. Verjeli ali ne, do tega me je pripeljalo sovraštvo in zbadanje vrstnikov, še huje, celo učiteljica v osnovni šoli nam je dajala vedeti, da nismo dobrodošli. “Vrni se nazaj od koder si prišla!” Ampak ok, to je mimo, sama sem pa tudi toliko zrela, da me take besede več ne ganejo, ker vem da gre za njihove rane, njihove šibke točke. Jaz jim samo nastavljam ogledalo.

Za koga sem navijala v nedeljo? Vedno navijam za Slovenijo in vedno navijam za Srbijo. Razen, ko igrata ena proti drugi. Takrat ponavadi raje sploh ne gledam. V nedeljo sem pa gledala, bila je dobra tekma, res dobra. Pogledala sem jo z užitkom in niti za trenutek se nisem postavila na eno ali drugo stran. Recimo, da sem si predstavljala, da igrata dve nepomembni državi. Blablabla, samo sebe tolažim. Vedno mi ob koncu ostane grenak priokus, ko se veselim z enimi in jokam z drugimi. Slovenji iz srca privoščim, fantje so trdo garali za ta uspeh in nihče jim ga ne more vzeti.

Je pa res nekaj. Vedno sem in bom navijala za svojega moža, ne glede na to, za kateri klub igra. Letos je to FC Litija, lani je bil Maribor. Upam pa, da se mi pridružite konec januarja 2018, ko bo tudi sam oblekel dres slovenske reprezentance in zaigral pred DOMAČO publiko. Pokažite svetu, da nismo navijači samo na velikih tekmah in v velikih športih. Poleg košarke je ta vikend prišlo še kar nekaj medalj iz drugih športov, katerim javnost na žalost ni naklonjena. Dokažimo jim drugače!

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja