Dobrodošla jesen

Zadnje dni opažam vsepovsod enake teme. Uvajanje v vrtec, prvi dan šole… Ni kaj, september je potrkal na vrata in dobro smo zakorakali v jesen. Zame se ni spremenilo kaj dosti. Še vedno sem na porodniški, Sofi je še vedno v isti vrtčevski skupini, hvalabogu z istimi vzgojiteljicami. O lanskem uvajanju v vrtec raje ne bi. Milo rečeno, horor story. Verjamem, da bo naslednje leto z  Maksom precej lažje. Še vedno ne dojemam, kako sta si lahko tako različna.

Na tisti prvi deževni septembrski dan sva se z ‘dohtarco’ odločili, da se povzpneva na Rožnik. Vedeli sva, da bo napovedan dež. Odločanje o odhodu je bilo podobno tistemu v srednji šoli, ko se s sošolko dogovarjaš, če greš špricat pouk. Bi, ne bi? Bi, ne bi? Ma greva! In sva šli. Z vozički in nosilkami… pa z dežnikom. Dohtarca je vajena hudega, zame, mestno rit, je bil pa to precej hud podvig. Otrokoma ni manjkalo prav nič, v nosilkah sta uživala, več spala kot ne, mi dve sva pa rinili v hrib(ček). V eni roki dežnik, v drugi voziček. Še dobro, da imava terence. Enkrat vmes je bil že tak naliv, da sva skoraj obupali in se obrnili nazaj. Pa nisva, nekje vmes sva še pohodnike pustili za sabo! Med potjo sem si hudomušno predstavljala Denisa kako bi klel, če bi bil zraven, haha!! Prispeli sva na vrh, si privoščili lahko kosilo in se vrnili proti dnu. Pot sva zaključili ravno, ko je nehalo deževati. Itak.

wp-image-1681768758wp-image-627626625

wp-image-1169932289
Na vrhu v polni bojni opremi.

Nisem ljubitelj jeseni, še manj nižjih temperatur. Vsa utrujena, mokra in umazana sem prišla po Sofi v vrtec direktno iz Rožnika. Še dobro, da sem imela avto parkiran v bližini. Je sramotno reči za rojeno Ljubljančanko, da pred tem nisem bila že vsaj pet let na Rožniku? In, da sem šla prvič čez Mostec? Heh.. vse je enkrat prvič pa čeprav je to skoraj direkt pred nosom 😉

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja