Nekaj o ženskih stvareh ali to se lahko zgodi samo meni

Pri nas nič ne poteka gladko, NIČ. Bi človek pomislil, da smo tega že vajeni, saj veste “balance is the key”. Kakorkoli, vedno se najde nekaj, da me znova preseneti.

Že cel teden na plažo hodim z neurejenimi nogami. Eno sem si celo uspela zdepilirati, pa se je pregrela mašina na tej vročini. Dokler se je uspela ohladit, boga reva, so dlake že nazaj prišle in sem na istem. Ob vsem kaosu niti ne opazim.

Prejšnje jutro sem se v najbolj vročih 40 stopinj zbudila z migreno. Tisto hudo, ko ne pomaga nič razen tema in tišina. Ko je nisem imela že leta, se je nekdo ali nekaj spomnil, da bi bilo blazno smešno, da se ponovno spomnim nanjo. Naporen dan je bil, nič ni kazalo da bo minila. Še Sofi je šla na popoldanski počitek šele ob 16:30. Ko bi bilo bolje, da sploh ne bi šla, ker je zvečer zaspala prepozno, veliko prepozno. V tisti vročini mi ni pasalo niti jesti, zato sem zvečer od izčrpanosti ratala še omotična. Končno je dan minil in z njim tudi migrena.

Naslednji dan je bil še bolj zabaven. Poznate mit, da naj ženska med dojenjem ne bi imela menstruacije? Jaz sem ena izmed srečnic, ki je ob polnem dojenju že drugič dobila menstruacijo – NA MORJU! Pri 40°! Ko prvič v življenju dočakam malo daljši oddih na morju, seveda ne bo nič potekalo gladko, le zakaj bi? Zmes hormonov, vročine, dojenja na pol ure, norim, res norim! Še derem se na nič krivo Sofi, ki je nervozna zgolj zato, ker sem sama. Itak smo sami odgovorni za svoje občutke. Ne zdržim več. Vržem se in zaplavam v morje, ki je kot zanalašč danes razburkano kot val čustev, ki me preplavlja. Zadiham, prediham in se nadiham. Odvržem vso prtljago in iz sebe spravim vse sranje, ki se je nabralo v meni. Počutim se precej bolje.

Kot da gre za nek test vzdržljivosti. Mi vesolje nekaj sporoča? Se zame pripravlja nekaj velikega, pomembnega? Bom zdržala? Verjamem, da je vse za nekaj dobro in res me zanima, kaj nas še čaka na tem dopustu. In kot, da ne bi bilo dovolj, smo že celo dopoldne brez elektrike. Škoda mi je le hrane, ki se bo pokvarila, če ne popravijo tega kmalu.

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja