Pravljica za konec

Zadnji teden vas obsipam z objavami na temo dojenja pa se mi zdi, da si zaslužite samo še zaključek. Opisala sem vam svoje prvo soočanje z dojenjem, ki ni bilo lahko. Želela sem si v drugo olajšati delo. Če je to sploh mogoče. In tudi je.

Čeprav sem imela za sabo slabi dve leti uspešnega dojenja, sem se vseeno odločila še malo poučiti. 10 p-jev sem prebrala šele pred koncem druge nosečnosti, saj veste, učimo se celo življenje. Tudi torba za v porodnišnico je vsebovala totalno druge stvari. Itak sem se že na sam porod pripravljala popolnoma drugače kot prvič – uspešno! Tako je bilo tudi z dojenjem. Čeprav sem že s Sofi preizkusila vse možne položaje, sem bila v drugo celo tako uspešna, da sem znala sama priklopit novorojenčka, ki se še ne zna dobro prisesati. In to v porodni sobi!!! Precej drugače je dojiti komaj rojenega od tistega, ki hodi 🙂 Maksim je bil sicer na začetku malce smotan za dojenje, ust kar ni in ni hotel odpreti, z glavo je pa rinil naprej 🙂 No tudi to mi ni povzročilo težav. V drugo sem se uspešno izognila vsemu, kar sem doživela prvič. Lanolin, nastavki, črpanje zamašenih vodov… Po treh mesecih pripomočki še vedno prah nabirajo 😉 Sploh ne vem, čemu jih še vedno imam.

Moram poudariti, da imam kljub uspehu še vedno precej sreče. Moji otroci so rojeni zdravi, donošeni in močni. Ne predstavljam si kako je dojiti nedonošenega zaspančka. Ali pa po carskem rezu. Poznam kar nekaj mamic, ki uspešno polno dojijo po prestanem CR. Kapo dol vsem za trud in vztrajnost!

Srečna sem, da lahko zaključim z besedami, da sem izpilila veščino do te mere, da končno doživljam pravljico. In to bi privoščila vsaki novi mamici <3 Čudovite ste <3

Iskreno, Dijana

dav
Tudi tako se da 😛

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja