Keep calm and drink coffee

Sploh ne vem, kje naj začnem. Ženska na porodniškem dopustu. Kdorkoli si je izmislil to frazo sigurno ni imel otrok. Mar še vedno velja prepričanje, da nič ne počnemo po cele dneve, ker smo doma? Da se praskamo po riti??

Dolgčas nam je, blazno dolgčas. Otroci se sami nahranijo, obvladajo menjanje lastnih plenic, tudi zaspijo brez pomoči. Mame gledamo TV, si lakiramo nohte in kofetkamo. Brez skrbi, tudi to počnemo. Medtem, ko nekdo visi na nas, dokler se doji. Predvsem to: ‘kofetkamo’ opažam, da gre ljudem v nos. Veste, ko si cele dneve v družbi bitja, ki več kot zloga ‘ga’ ne stvori, se slini po cele dneve, več po tebi kot po sebi, si včasih zaželiš družbe odraslih. Čisto tako, da dobiš občutek, da še spadaš v svet tistih, ki obvladajo besedno govorico.

Obožujem svoje otroke in njihovo družbo, to pa ne pomeni, da tudi meni včasih ne paše odrasel pogovor o politiki, svetovnem miru in zadnjih tračih estradnega sveta. Kup mamic z vozički v lokalu gre marsikomu v nos. Češ, kdo bo pa kosilo skuhal doma? A nič ne skrbiš za svojo družino, samo po kavicah hodiš? Dragi moji, poglejte dobro to skupino mamic z vozički. Ima katera od njih proste roke in mirno pije kavico? Morda se najde kakšna, ki je dočakala 5 minut dojenčkovega spanca, da zlije vase mrzlo kavo. Po vsej verjetnosti v istem momentu vase tlači še toast, ki ga imajo k sreči v ponudbi, ker tisti dan sploh še ni nič pojedla. In zakaj gre na kavico, če še ni niti jedla? Da ostane prisebna!

Dojim, nosim, previjam in uspavam lahko otroka kjerkoli. Vse večkrat bo to na kavici. S kupom mamic! Tisti, ki vam gre pa to v nos pa svoje frustracije sproščajte pred lastnim pragom. Nisem vam jaz kriva, da ne uživate življenja. Jaz ga bom. In to na kavi!!

Iskreno, Dijana

IMG_20170605_181215_314

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja