Čvrst karakter

Dnevi minevajo, opazujem svoja otroka kako rasteta in razmišljam. Je možno, da sta si toliko različna? Že vizualno si nista niti najmanj podobna, zdaj se opazi še razlika v karakterju.

Maksim je precej nezahteven dojenček, to sem že omenila. Da imaš po prihodu novorojenčka več dela s starejšim otrokom pa tudi ni nič novega. Težko je pa pričakovat tako razliko. Naj dam samo nekaj primerov:

  • DOJENJE: Sofi se je dojila v nedogled. Ure in ure, cele dneve in noči. Komaj sva končali en podoj, je že zahtevala drugega. Maks se naje v 5-10′ in to je to, od rojstva dalje. Kakšen šok zame.
  • USPAVANJE: Maksa podojim, mu dam dudo in ga v nekaj minutah zmanjka. Sofi – “Uspavajte me z zizo, ne zanima me nič drugega!!!” Kakšne dude in uspavanke?? Princeska na zrnu graha je amaterka.
  • JOK: Maksa redko slišiš, mora bit že res huda lakota, da zajoka. Sofi joka še danes, sam bog ve zakaj. Drama queen level PRO.
  • DUDA: Maksova najboljša prijateljica (zaenkrat). Sofi se je izogiba kot hudič križa. “Dajte mi raje zizo!!!”
  • KRČI IN KOLIKE: Maks jih nima, prdne ko star dec, nič ga ne gane. Sofi? Dretje v eno, po ure in ure, ne pomaga nič. Sem omenila, da se najraje tolaži z zizo?
  • NOŠENJE: Nosilka je zakon, to je dejstvo. Pomaga predvsem MENI, da se lahko posvetim Sofiji, medtem ko Maks mirno spi v njej. Sofi ni bila pretirano navdušena, zahtevala je položaj na rokah, da lahko gleda naprej v prihodnost.
  • VOZIČEK: Maks spi v njem in, ko je buden, gleda okrog, fino mu je. Sofi? Oh, Sofi…. na roke prosim!!! Lahko še zizo za zraven. Po sedmih mesecih smo obupali in ga pospravili. Vztrajni smo, ni kaj.

Dame pač zahtevajo ‘special treatment’. Verjamem, da mi bo sin dal vetra ko bo malce večji, sploh če bo karakter po očetu. Mala ga ima namreč po meni 🙊.

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja