Naj se sami zmenijo?

Kot vsaka družina gremo tudi mi radi z otroki na igrišče. Na JAVNO igrišče. Ravno zato, ker je javno, se trudimo držati pravil. Otrokom gre to ponavadi precej težje in zato smo starši tu, da jih usmerjamo na pravo pot.

S Sofijo večinoma ni težav. Rada ima red in ponavadi je ona tista na igrišču, ki skrbi, da ji sledijo tudi ostali, predvsem ko je treba stati v vrsti. Včasih pravi partybreaker. Niso pa vsi otroci taki, kar ni prav nič narobe. Narobe je, ko njihovi starši niti s prstom ne mignejo, da bi to popravili. Od 90% večine se vedno najde tistih 10% cvetk, ki ostalim kvarijo zabavo. Dragi starši, če vidite, da vaš otrok, ki je za glavo večji od mojega, vstopa v njen osebni prostor, poskrbite da preneha. Če ne, bom jaz.

Draga mamica, prvič sem te samo pogledala. In ti si to videla. K sreči se je Sofi naveličala tega igrala. Če bi še vztrajala, verjemi, da naslednjič ne bom tiho. Če lahko jaz poskrbim, da moja dveletnica upošteva pravila in ne ogroža ostalih, pismo rosno, menda lahko tudi ti! Potrudi se, ni težko. ‘Naj se sami zmenijo’ včasih ne deluje. Vzgoja res pride od doma, za konec smo od podmladka pokasirali še besede, da smo nesramni. Zgolj zato, ker upoštevamo pravila. KI SO NAPISANA ZA NJIHOVO VARNOST!!!

Polna luna res dela svoje in žal mi je, da sem ti sploh posvetila toliko pozornosti. Naslednjič te mirne duše napizdim, da končno začneš vzgajat svoje otroke.

Prekleto iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja