Rada te imam

Rada te imam. Tako preproste besede a vendar tako težke za izgovorit.

Dejanja itak govorijo zase pa vseeno ne škodi tudi izjavit ljubezen. Sama se trudim, da jih moja otroka slišita čim večkrat. Tudi z Denisom si velikokrat to poveva, vsak dan, včasih celo večkrat na dan. Zadnje čase sva sicer malo zanemarila to ampak se še vedno trudiva, da ne gre v pozabo.

V današnjem času se mi zdi, da so te besede kot nek tabu. Kot da je sramotno, če jih izgovoriš na glas. Pa še vedno vsi hrepenimo po njih. Premalokrat jih slišimo, sploh v javnosti. Potrudite se danes in nekomu polepšajte dan, povejte svojim ljubljenim, da jih imate radi. Partnerju, otrokom, staršem, sosedom, komurkoli. Veste kako dober občutek je? Veste kako je še lepši, ko to slišiš? Naj vam pride v navado, presenečeni boste.

Včeraj, ko sem dajala otroka spat, je bilo pestro kot vedno. Imam navado, ko opazim, da je Sofi že pri koncu z močmi, ji povem, da jo imam rada. Vedno se razneži, nasmeji in mi daje poljubčke. Tako vem, da zaspi srečna. In včeraj sem bila sama še bolj srečna. Izgovorila je te besede še pred mano. Nato se je stisnila k meni in utonili sva v sanje.

Lepo je biti ljubljen, še lepše je ljubiti.

Ni težko, ko nekoga ljubiš iskreno, pristno. Ko so te besede povrnjene je nepopisen občutek. In ko vidim, da mi moja hči pri dveh letih to pove, potem vem, da vsaj nekaj v vzgoji počnem prav.

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja