Drugič mama

ceprav-si-ze-drugic-mama-baje-se-vedno-nimas-pojma-2

Deset dni je že minilo od zadnje objave. Madona, kako čas leti. Se vidi, da radi izkoristimo lepo vreme za pohajkovanje in zunanje aktivnosti. Zvečer pa itak samo dol pademo. Sofi nekaj štrajka, ne hodi spat pred deveto.

Lahko rečem, da smo se življenja v štiri počasi že privadili. Maks je precej bolj prizanesljiv dojenček kot je bila Sofi, marsikaj je lažje. Dojenje je tudi tokrat steklo brez težav, celo uslugo mi dela, ker se podoji v nekaj minutah. Sofi je to znala razvleči v uro in pol. Krčev (še) ni na vidiku, upam da smo se jim uspeli izogniti. In, pazi to, spimo ponoči!! Mali se sicer doji ampak medtem, ko spi(va). Vse kar je trenutno od nočnega zbujanja je menjava strani. Ne glede na vse pa še vedno ne morem trditi, da sem spočita. Nisem in ne morem bit, dva mala otroka sta pač naporna 🙂

Pri drugem otroku gre vse nekako lažje, sploh če je majhna razlika v letih in nisi pozabil kako se menjajo plenice, predvsem pa, če je dete nezahtevno, kot je moj sin. Vseeno pa mama še vedno nima pojma in okolica še vedno daje nasvete, za katere nihče ni prosil. Tudi vprašanja, ki zvenijo kot pogovor o vremenu, se ne menjajo. Se dojite? A spite ponoči? Je fantek ali punčka? Mimoidoči neznanci si še posebej radi dajo duška. Pa razjasnimo par zadev:

PRVIČ: za vljudnostne pogovore in vašo radovednost nimam časa, še manj pa volje. Če to začinite z globokim vpogledom v moj voziček pričakujte aroganten besedni rafal.

DRUGIČ: nihče vas ni vprašal za nasvet, niti mnenje, zato le tega zadržite zase. Če česa ne vem ali ne znam, se za to podučim pri kredibilni osebi. Včasih je že samo Google dovolj.

TRETJIČ: drugič sem mama, menda imam nekaj znanja. Ne boste verjeli, imela sem ga tudi prvič.

ČETRTIČ: JAZ sem tista, ki je 24/7 z otrokom in JAZ sem tista, ki pozna njegove potrebe. Ne vi! Točno vem kdaj je lačen in vem, da ga pri 30 stopinjah resnično ne zebe. Tudi kape ne potrebuje. #bogpomagaj

PETIČ: malo več uvidevnosti do mladih mamic, še bolje – do sočloveka, niste ‘boga za jajca prijeli’ in niste najpametnejši na svetu. Čeprav večina tako misli.

Ozrite se v nebo. Tam je sonce, svet se vrti okrog njega, ne okoli vas.

Razumem, da je videti malega dojenčka cela paleta nežnih čustev, vseeno pa bodite toliko uvidevni, da ga ne nadlegujete, ker to res ni potrebno ampak samo vaša sebična želja. Še posebej, če je ravno zaspal. ŠE POSEBEJ, če je mama za to porabila celo večnost. Za življenje gre in to vaše….

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja