Druga porodna pravljica

O prvi porodni, zame precej travmatični, izkušnji sem vam že govorila. Odločila sem se, da bo v drugo zadeva potekala drugače.

dav
dav

24.4.2017. Okrog polnoči me zbudi malo močnejši popadek. Ga kar malo ignoriram in spim dalje. Kmalu zatem še eden. OK, si mislim, mogoče pa bo kaj, grem štopat. Bili so na 10-15 minut in opažam, da bolj kot sem aktivna, bolj se stopnjujejo. Drek, ne bom šla sred noči rodit! Grem še malo počivat, kolikor pač lahko počivaš med popadki, vmes sem dala še perilo prat. Tam okrog četrte ure Denis opazi, da nekaj diham in me vpraša: ‘A bo?’ Mu odvrnem: ‘Pejt  spat, dons bo akcija.’ No, tega se zjutraj ni spomnil. Ob 6h mu skuham kavo, čez pol ure oba s Sofi vstaneta, opravita jutranjo rutino, on se obleče v delovno uniformo. Sem mu samo s prstom nakazala naj se preobleče. Moji popadki so bili že na 3-5 minut. Odpelje Sofi v vrtec, medtem se jaz še stuširam, malo migam, predihavam in stopnjujem. Ko je prišel nazaj, sva se odpravila v porodnišnico.

V porodnišnici nenormalna gužva, seveda ponedeljek dopoldne! Vrsto sem kar preskočila saj so bili popadki že na 2 minuti. Takoj so me sprejeli, tudi za birokracijo ni bilo časa. Se usedem na stol, da vidimo dogajanje, voda mi še ni odtekla. Koliko sem odprta? Do konca! Kaaaaj??! Zmaga, dajte petko! Woohoo!! Odhitimo v porodno sobo, tam vsa evforična skačem po postelji in predihavam popadke, babica se me je kar prestrašila! Se dogovorimo še za predrtje ovojev, malo še pritiskam in evo ga! Moj junak!! V pol ure smo končali. Popolnoma brez kakršnekoli protibolečinske pomoči! Moj cilj je bil dosežen, moje želje so bile izpolnjene. Da ne lažem, iztis boli hudičevo vendar bi na tak način lahko rodila še vsaj pet otrok.

O babici ne bi želela izgubljati besed, v pol ure sodelovanja je uspela skoraj vse storiti narobe. Babica včasih pač nima vedno prav. Rutina je prasica.

Pravijo, da je drugi porod načeloma lažji. Večina žensk, ki jih poznam, ima drugačne izkušnje in so še vedno prepričane, da je porod nepredvidljiva zadeva. Jaz pravim drugače. Na porod se da vplivat. Kako, vam pa zaupam prihodnjič.

Iskreno, Dijana

0 thoughts on “Druga porodna pravljica

  1. Pingback: Priprave na porod

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja