PDP

Nič se ne dogaja, nič konkretnega. Tu in tam nek popadek, to je pa tudi vse 🙂

i-can-t-keep-calm-it-s-my-due-date-8

Ponovno sem dočakala polnih 9 mesecev nosečniških čarov, precej napornih a raje to kot, da se živciram zaradi otrokovih zdravstvenih težav. Pa gremo malo čez statistiko. V tem trenutku imam točno 19 kilogramov več kot ob zanositvi. Vsi me sprašujejo KJE??? Ha ha ha, ste me videli pred nosečnostjo? 😉 Na prvi porod sem šla celo 23 kil težja, morda tudi tokrat prilezem do tja. S pridobljeno težo se obremenjujem ravno toliko kot moje kosti, ki jo morajo nosit okrog, številke so mi zadnje na umu. Obseg trebuha se je skoraj podvojil, moram priznat, da imam presenetljivo elastično kožo. Pridelala sem le nekaj strij okrog popka, pričakovala sem jih precej več. So pa lepe, take materinske <3 Gležnji spominjajo na dva vodna balončka, čeprav ni tako hudo kot je bilo prvič.

Počutje? Utrujena sem, zelo utrujena. Telo me samo opozarja, da se pripravlja na porodni maraton. Skušam ga upoštevat kolikor le lahko, izkoristim vsako sekundo za počitek. Otrok je že toliko spuščen, da me vse boli in imam občutek, da bo ravnokar padel ven. Vsaj diham lahko, ker ne pritiska več na pljuča 🙂 S pridom uporabljam tehnike lajšanja bolečin in naravnega pospeševanja poroda, s TENS napravo in datlji smo BFF 😛 Tudi redke joga poze še obvladam 😀 Še to, hoja po stopnicah ne deluje, sicer bi imela že trimesečnika doma.

bty

Kaj pa strahovi? Ja, zadnje čase se samo še obremenjujem s tem, kje bo Sofi če me zagrabi sredi noči. Noči še ni prespala nikjer brez mene ali Denisa. Najverjetneje bom kar počakala do jutra, da se naspi in da jo očka odpelje v vrtec haha 😛 Poroda me pa ni strah, niti najmanj. Pravzaprav ga komaj čakam in se mu veselim. Tokrat sem se udeležila psihičnih priprav na porod, ki so mi razjasnile marsikaj. Koliko delujejo pa objavim po porodu 😉

Iskreno, Dijana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja